طرز استفاده از زعفران در غذا و طرز تهیه دمنوش زعفران
+* طرز استفاده از زعفران در غذا و طرز تهیه دمنوش زعفران *+
زعفران (به انگلیسی : saffron) دارای بوی خوش و معطر بوده و طعم کمی تلخ دارد. گل زعفران در فصل پاییز رشد می کند، دارای 6 گلبرگ بنفش رنگ است و قسمتی که به عنوان زعفران استفاده می شود در واقع انتهای کلاله و خامه می باشد.
در حال حاضر زعفران در کشور هایی همچون ایران، اسپانیا، مدیترانه شرقی و آسیای جنوب شرقی کشت می شود و ایران اولین تولید کننده زعفران در جهان است.
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که معدن رشد این طلای سرخ در ایران کجاست؟
معدن زعفران در ایران شهرستان های همچون : زاوه، تربت حیدریه، گناباد، تربت جام، تایباد، باخرز، نیشابور، کاشمر، خلیل آباد در استان خراسان رضوی و شهرستان های قائنات، فردوس، بشرویه، سرایان و بیرجند در استان خراسان جنوبی میباشند.
آموزش طرز تهیه دمنوش زعفران
طرز تهیه دمنوش با زعفران بسیار ساده و آسان می باشد. جهت تهیه دمنوش زعفران دلچسب طبع مراحل زیر عمل نمایید :
- در ابتدا باید چند رشته زعفران اصل را آسیاب و پودر نمایید.
- سپس زعفران ها رو داخل یک قوری چینی کوچک حاوی آب جوش بریزید.
- حدود 15 دقیقه صبر کنید تا دمنوش شما آماده شود. دمنوش زعفران را می توانید با لیمو ترش تازه و عسل ترکیب کنید و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه شربت زعفرانی با بیدمشک
** به همین سادگی دمنوش شما آماده است **
طرز استفاده از زعفران در غذا
از پودر زعفران بیشتر برای تهیه ی انواع غذا مانند سوپ، شله زرد، انواع دمنوش ها و نوشیدنی های گرم زعفران استفاده می کنند. در ایران پودر زعفران را در مقداری آب جوش می ریزند و در طرف را می گذاریم تا خوب دم بکشد و رنگ بیندازد و سپس از آن می توان برای تزیین انواع پلو ها و چلو ها و همچنین خوش بو و معطر کردن خورشت ها و خوراک مرغ استفاده نمود.
مقدار مجاز مصرف روزانه زعفران
میزان مصرف روزانه زعفران تا 3 میلی گرم در روز مجاز می باشد اما برای درمان بیماری های مختلف این مقدار بیشتر می شود. بطور مثال :
میزان مصرف زعفران برای درمان افسردگی : 30 میلی گرم عصاره حاوی زعفران را دو بار در روز مصرف کنید.
میزان مصرف زعفران برای درمان سندرم پیش از قاعدگی : 15 میلی گرم عصاره اتانول زعفران را دو بار در روز استفاده کنید.
میزان مصرف زعفران برای درمان آلزایمر : حدود 30 میلی گرم عصاره حاوی زعفران در روز مصرف کنید.
حتما بخوانید : خواص زعفران برای بیماران قلبی
ارزش غذایی زعفران (100 گرم)
کالری : 310 چربی : 6 گرم کربوهیدرات : 65 گرم پروتئین : 11 گرم فیبر : 3.9 گرم