طرز تهیه شیرینی باقلوا خانگی شب عید
همه ما علاقه داریم که شیرینی سفره 7سین را خودمان بپزیم تا اینکه با هزینه گذاف از شیرنی فروشی تهیه کنیم. و از آنجایی که خانم های ایرانی علاقه شدید به هنر آشپزی و شیرنی پزی دارند سعی میکنند که خودشان شب سال نو دست بکار شوند و شیرنی های سنتی از قبیل باقلوا را بپزند و ما در این مقاله قصد داریم طرز تهیه باقلوا خانگی شب عید را بطور کامل خدمتتون توضیح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه شیرینی باقلوا شب عید
مواد لازم جهت تهیه شیرینی باقلوا به ترتیب شیر، گلاب، آرد، زرده تخم مرغ، وانیل، بیکینگ پودر، پودر قند، مغز بادام و مغز پسته می باشد که مقدار دقیق آن را در قسمت پایین ذکر کرده ایم.
- شیر 5 قاشق غذا خوری
- گلاب 2 قاشق غذاخوری آرد
- آرد 1 لیوان معادل 140 گرم
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- وانیل 1/4 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
- پودر قند 150 گرم معادل 1 لیوان پر
- مغز بادام 1 لیوان
- مغز پسته 1 لیوان کاملا سرخالی
مواد لازم جهت تهیه شرب باقلوا خانگی
- شکر 100 گرم معادل نصف لیوان
- گلاب 2 قاشق غذا خوری
- آب لیمو نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت و خمیر باقلوا خانگی شب عید
جهت تهیه باقلوا خانگی ابتدا باید شربت آن را درست کنیم . نحوه تهیه شربت شیرینی باقلوا خانگی به این صورت است که ابتدا نصف لیوان آب را به همراه شکر و گلاب و آبلیمو در ظرفی کوچکی میریزیم و روی حرارت گاز قرار میدهیم تا به مدت 5 دقیقه بجوشد.
آبلیمو را به این دلیل اضافه میکنیم تا شکرک نزند و گلاب هم باعث عطر مطبوع شربت میشود.و در دمای محیط خنگ شود. در طی جوشیدن شربت روغن جامد را در ظرف دیگری روی بخار شربت قرار میدهیم تا آب شود.
سپس سراغ خمیر باقلوا میرویم . در روغن جامد سرد شده شیر را به همراه گلاب ،زرده تخم مرغ ، وانیل و بیکینگ پودر میریزیم و هم میزنیم. بعد از مخلوط شدن این مواد باهم 2/3 لیوان آرد را نیز به مخلوط اضافه میکنیم .
بعد از سفت شدن مواد خمیر را با دست ورز میدهیم اگر خمیر باقلوا به دست چسبید باید بازهم آرد به آن اضافه کنیم تا زمانی که خمیر از حالت چسبندگی در بیاید و کاملا نرم و لطیف شود.خمیر آماده شده را در یک پلاستیک قرار میدهیم و اجازه میدهیم در دمای محیط نیم ساعت استراحت کند.
بعد از این مرحله به سراغ مواد وسط باقلوا می رویم .ابتدا باید توسط آسیاب برقی و پودرقند در چند مرحله مغز بادام و مغزپسته را پودر کنیم .طوری که به روغن نیفتد و حالت خمیری پیدا نکند.
ابتدا مغز بادام را جدا آسیاب میکنیم به صورت پالسی یعنی مدام دکمه روشن و خاموش دستگاه را فشار میدهیم تا بادام ها به روغن نیفتند و بهم نچسبند.تمام بادام ها که خرد شد در داخل یک صافی عبور میدهیم تا دانه های درشتی که باقی مونده را دوباره داخل دستگاه آسیاب بریزیم و خرد کنیم.در این مرحله برای اینکه بادام ها به روغن نیفتد با 3 قاشق غذاخوری پودر قند مخلوط میکنیم و دوباره به صورت پالسی بادامها را خرد میکنیم.
وبعد از صافی رد میکنیم و مجدد بقیه بادام های خرد شده را به همراه 3 قاشق غذا خوری پودر قند دوباره آسیاب میکنیم و از صافی رد میکنیم و در مرحله چهارم بازهم با 1 قاشق غذا خوری پودر قند بادام ها را برای آخرین بار به همان شکل آسیاب میکنیم.
تقریبا نصف لیوان پودر قند را نگه میداریم تا مغز پسته را با آن آسیاب کنیم.نهایتا 200 گرم پودر بادام شیرین شده را به همراه پودر قند که خیلی هم نرم و لطیف شده را در 4مرحله آسیاب بدست می آوریم .
با همین روش در 3 مرحله پودر پسته را با 1/3 لیوان پودر قند آسیباب میکنیم و 150 گرم پودر پسته شیرین را بدست می آوریم.و ته مونده پسته آسیاب شده را برای تزیین باقلوا استفاده میکنیم.
برای تهیه این مقدار خمیر باقلوا خانگی به یک قالب مربعی شکل به ابعاد 20 در 20 احتیاج داریم .خمیر را به دو قسمت تقسیم میکنیم و یک قسمت آن را بر روی سطحی که روی آن را با آرد پوشاندیم با وردنه باز می کنیم.خمیر را خیلی نازک به ضخامت1 تا 2 میلی متر مثل نون لواش باز میکنیم.و بعد با اندازه قالب خمیر را برش میزنیم و کف قالب را با روغن جامد چرب میکنیم و بعد خمیر را داخل آن پهن میکنیم.
و کاملا کنارهای قالب را با خمیر می بندیم و اگر خمیر باقلوا خانگی اضافه بود با چاقو یا کارتر میبریم. با یک اسپره روی خمیر باقلوا را خیس میکنیم تا خمیر مرطوب شود. بعد کل پودر بادام را روی خمیر میریزیم و با دست روی آن را صاف میکنیم و کمی پودر هل را روی بادام ها میپوشیم.
بعد پودر پسته را روی آنهامیریزیم و با دست یهنش میکنیم و با یک گوشت کوب ملایم رویش را فشار میدهیم تا مواد با هم فشرده شوند البته لازم نیست خیلی فشار دهیم.
طرز پخت شیرینی باقلوا خانگی شب عید
در انتها نصف خمیر را که داشتیم پهن می کنیم و به همان اندازه و به همان قطردر می آوریم و بر روی پودر پسته که کمی رویش را با اسپره مرطوب کردیم پهن میکنیم و کنارهای خمیر را جفت میکنیم و اگر اضافه ای داشته باشد جدا میکنیم. سپس روی سطح خمیر رابا کاغذ روغنی می پوشانیم و با گوشت کوب روی سطح آن را فشار میدهیم تا لایه های زیرین به خمیر بچسبند.
بعد کاغذ روغنی را به آرامی بر میداریم.خمیر آماده پخت است . فقط باید قبل از پخت روی باقلوا را با یک چاقوی تیز برش بزنیم تا بعد از یخت شهد داخل باقلوا نفوذ کند.
البته لازم نیست برش به انتهای خمیر باقلوا خانگی برسه تا قسمت وسط هم کافیه.باقلوا را درفری که با دمای 180 درجه گرم شده به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزد یعنی زمانی که کنارها تغییر رنگ داد.
بلافاصله باید روی باقلوا یی که گرم است به اندازه نصف لیوان شهد درست شده را به صورت قاشق قاشق بر روی باقلوا بریزید و سپس روی باقلوا را با یک ظرف مناسب می پوشانیم طوری که هوا نگیرد و به مدت 2 ساعت صبر میکنیم تا باقلوا خاگی به اصطلاح دم بکشد. بعد از این زمان روی باقلوا را برمیداریم و پودر پسته را روی آن برای تزیین میریزم.
البته باقلوا خانگی هنوز آماده خوردن نیست و باید به مدت 24 الی 48 ساعت صبر کنیم تا شربت خشک شود و باقلوا قابل برش باشد. بعد از این زمان میتوانید باقلوا را برش دهید. به این شکل که برش های قبلی را عمیق تر میکنیم و بعد به صورت لوزی میبریم. ودر ظرف مناسب میچینیم .
**سالی به خوشمزگی شیرنی باقلوا خانگی برایتان آرزومندم**